Curs de Redactors amb equip ENG per a TV d’entreteniment

Presentació i objectius

L’equip de redactors d’un programa és l’encarregat de crear els continguts que arribaran al gran públici decidirán, en gran part, l’èxit o el fracàs d’un format.  És per aquest motiu, que  les productores i cadenes sempre están cercant professionals que, a part d’aportar una mirada propia, coneguin de manera integral el procés de producción d’una peça audiovisual, des de la concepció de la idea fins a la postproducció, i així, entenguin i dominin les eines del propi llenguatge audiovisual.

Abordant tots aquests processos, aquest curs es centra en la creació d’aquells continguts que usen com a mitjà de gravació un equip ENG. La tasca d’aquests equips, no només acostuma a ser una part importantdels programes, ja sigui en forma de reportatges de carrer, presentacions de personatges, càmeres ocultes, etc,  si no que, en molts casos, quan es tracta de projectes televisius amb pressupostos més ajustats, pot arribar a cosntituir la totalitat del format.

El curs es proposa formar als professionals complets que les empreses necessiten per pensar, diseñar gravar i editar aquest tipus de contingut. Es planteja com una immersió plena a la creativitat, apostant per la capacitat de generar idees i aguditzar l’enginy a través de la creació de vídeos en equip i la discussió de les idees.

Metodologia

Farem una aproximació a la feina del redactor de programes d’entreteniment amb equips ENG plantejant les funcions inherents a la seves tasques, contingut que explicaran els professionals amb anys d’experiència al mitjà. Dins el marc d’una gravació amb equip ENG existeixen diverses tipologies de vídeos, des d’un vídeo de presentación d’un personatge, concursant, etc, a un directe o una peça de reporterisme de carrer. Analitzarem cada una d’aquestes modalitats i les seves especificitats.

També, conscients de que el mercat audiovisual de l’entreteniment demana redactors amb un coneixement ampli de les diverses funcions i tasques a fer dins d’un projecte, aquest curs es proposa a més a més, dotar als alumnes d’una serie d’eines tècniques bàsiques relacionades amb la captació de vídeo, el so i la il·luminació i també d’aquells aspectes concrets de l’edició de vídeo que l’ajudaran a mostrar de manera eficaç la seva idea.

Destaquem que, la pedra angular d’aquest curs será la pràxtica. Es plantejaran exercicis i sessions de pràctiques en grups reduïts de 4/5 persones al mateix temps que s’impatiran els coneixements sobre contingut i conceptes tècnics necessaris per afrontar un projecte d’aquest tipus. En grups i fomentant el debat i el treball en comú, es proposara la ideació, gravació i edición de dos vídeos amb equips ENG, tasques acompanyades en tot moment per l’assessorament del nostre professorat. Finalment, aquest curs també posarà el focus en aquells formats televisius que s’articulen casi del tot amb aquest tipus de gravacions, proposant un exercici de creativitat consistent en pensar una idea de format televisiu que respongui a aquestes característiques.

Pla acadèmic

La gravació amb equips ENG. Tipologies, continguts i práctica

Introducció i tipologies de les gravacions ENG (10h).

 • Anàlisi de continguts per a ENG i modalitats de vídeos.
 • Les gravacions ENG en directes.
 • La funció del redactor ENG en formats reality i talents.
 • Quan un equip ENG és el protagonista. Formats que es construeixen a partir de gravacions amb equip ENG.

Pràctica 1: Vídeo de presentació d’un personatge (14h).

 • Característiques i tipologies.
 • Ideació, gravació i edició d’un vídeo.

Pràctica 2: Vídeo de reporterisme de carrer en programes d’entreteniment (12h).

 • Característiques i anàlisi de casos.
 • Ideació, gravació i edición d’un vídeo.

Pràctica 3: Ideació d’un format (4h).

 • Idear un format que s’articuli en torn a les gravacions amb euips ENG.

Ensenyament tècnic complet en realció a un equip ENG (12h)

 • Iniciació a l’operació de càmeres.
 • Iniciació a la gravació de so. So directe i posproducció de so.
 • Il·luminació básica.
 • Recursos d’edició en Premiere.

Professorat

 • Sergi Arévalo. Redactor i subdirector de programes d’entreteniment a diverses productores, Gestmusic, Veranda, Zanskar, Triacom, i en equips de programes com Eufòria, Eufória Dance, OT, Oh happy day, Volando Voy con Jesús Calleja, Persona infiltrada.
 • Ana Boadas. Periodista, guionista i presentadora. Ha treballat en equips de Gestmusic, Warner Bros, Magnolia… i en programes i gales comOperación Triunfo (TVE), Divendres (TV3), La Marató (TV3), Top photo (Neox) i Obrim fil (TVE).
 • Uri García. Director y realitzador de programas per a productores y per a TV3 com Joc de cartes, Batalla monumental o Covers. També es guionista de ficció y professor en Blanquerna/Universitat Ramon Llull.
 • Pau Nadeu. Redactor de Tu Cara Me Suena. Redactor i muntador a El Foraster i Tips a Brutal Media, a Revolució 4.0 a El Terrat i de La MejorCanción Jamás Cantada i Bailando con las Estrellas a Gestmusic.
 • Juan Pozo. Responsable del Departament de so i àudio de Gestmusic, Cap de so i àudio de programes com Operación Triunfo, Top GamersAcademy, Boom, Ahora Caigo, Mira quién baila…
 • Pere Prat. Enginyer Industrial. Director del Departament Tècnic de Gestmusic, Creador de CATVL97 i d’El 9 Televisió de Cardedeu. Professor de Sistemes de Comunicació a l’Institut del Teatre.
 • Mireia Tarruella. Subdirectora de Tu Cara Me Suena. També, redactora de Ahora Caigo, Boom, Top Gamers Academy, La Mejor Canción JamásCantada i Bailando con las estrellas.
 • Carlos Torres. Guionista, redactor i reporter. Ha treballat per Gestmusic, Goroka, El Terrat, Producciones del Barrio… Guionista de Salvadoscon Jordi Évole i actualment a Crims amb Carles Porta.

Calendari
 26 de juny al 13 de juliol de 2023

Horari
De dilluns a divendres de 16 a 20 hores

Lloc
Barcelona

Duració
52h

Preu
995€

Direcció: Jorge García

Apunta’t al Curs de Redactors amb equip ENG per a TV d’entreteniment

Formulari d'inscripció de ftixa (CA)

Dades personals

Dades de contacte

Adreça

Com ens has conegut?

Enviando