Màster en Programes de televisió d’entreteniment

Presentació i objectius

El Màster en programes de televisió d’entreteniment, neix de la necessitat de formar als professionals que la indústria de la televisió reclama, oferint-los l’oportunitat de fer un aprenentatge especialitzat, amb l’objectiu que la formació serveixi per crear, desenvolupar i comercialitzar el contingut dels programes de la televisió d’entreteniment. Es tracta d’aprendre, en definitiva, a fer televisió industrial i de qualitat per a tots els públics: entretinguda, divertida i ben feta.

L’última dècada de la producció televisiva a Espanya i a Europa, en general s’ha caracteritzat, des del punt de vista dels continguts, per l’increment dels formats d’entreteniment. Gèneres com els concursos, els programes divulgatius, d’humor, els docu-shows, els late-shows, els magazins, en totes les seves expressions, els reality shows i els talent shows, ocupen gran part de la graella televisiva dels canals públics i privats. El gènere de l’entreteniment s’ha convertit en el contingut més important de les televisions generalistes i per tant, de la producció de les empreses espanyoles dedicades a l’audiovisual.

El panorama televisiu actual, caracteritzat per la complexitat i els canvis, requereix d’una banda, d’alts graus d’especialització que difícilment poden oferir els estudis universitaris, i per l’altra, d’un reciclatge constant dels coneixements per part dels professionals del sector. En aquest sentit, el Màster en programes de televisió d’entreteniment, es proposa com un complement idoni per als actuals estudis de grau i per als professionals de la indústria audiovisual que vulguin especialitzar-se en el disseny de continguts i en la producció i comercialització dels formats televisius d’entreteniment que, com hem assenyalat, són els que gaudeixen de més demanda.

Aquesta progressiva transformació del mitjà televisiu, necessita nous professionals i una indústria forta, amb empreses molt ben preparades per desenvolupar grans formats i espectacles televisius. Això significa que aquestes empreses, necessiten d’una nova generació de professionals que contribueixin a crear un producte televisiu final de qualitat i d’èxit. El Màster en programes de televisió d’entreteniment es preocuparà de formar aquests professionals, experts en diferents àmbits, que tant poden ser creatius, redactors, guionistes, productors, com professionals del sector tècnic, realitzadors, regidors i tècnics de plató en general.

Cadascú des de la seva formació inicial o professió, seguirà els estudis per tal de capacitar-se i ocupar en el futur un lloc de treball específic dins de la indústria que, crea, desenvolupa i fa programes de televisió.

El curs es planteja des d’una doble perspectiva. Una part està dedicada a la presentació de continguts teòrics per part dels especialistes en cada matèria, on s’inclouen aspectes pràctics, tècniques i eines de creació de continguts, producció de televisió, anàlisi i estudi de casos.

L’altra part, consisteix a fer el seguiment dels diferents àmbits de treball d’una productora de televisió com és, en aquest cas, Gestmusic Endemol, que dirigeix conjuntament aquest màster amb la Universitat Ramon Llull/Blanquerna. Així doncs, els estudiants podran seguir i analitzar les reunions d’equips de programes, tant les de continguts com les de tècnics, assistiran a enregistraments a plató, veuran el procés de producció, els càstings, la postproducció i faran el seguiment dels equips de redacció i guionistes de diferents programes.

El projecte final del màster té com a finalitat l’aplicació de les capacitats que es van adquirint durant el procés formatiu i constitueixen un exercici integrador i de síntesi per consolidar la formació rebuda. S’assignarà un tutor que guiarà a l’estudiant durant tot el procés de disseny (1a fase) i implementació del projecte (2a fase). L’alumne disposarà de recursos tècnics del màster per portar a terme el seu desenvolupament.

El pla d’estudis del màster és eminentment pràctic i professionalitzador, i es desenvolupa, en part, a les instal·lacions de Gestmusic Endemol. Està impartit per professionals de prestigi, responsables dels programes amb més èxit de la televisió contemporània a l’estat espanyol, amb els equips dels quals els alumnes realitzaran processos d’immersió, trepitjant les instal·lacions i els platós.

Des d’aquest mateix punt de vista professionalitzador, es contemplen pràctiques a la industria i focalitzades únicament a la televisió d’entreteniment.

Pla acadèmic

M1 ENTRETENIMENT EN LA TELEVISIÓ E INTERACTIVITAT DIGITAL

 • Panorama actual, anàlisi i fòrum de discussió sobre gèneres i formats clàssics i actuals a partir de l’experiència de directors i redactors dels mateixos programes. Tendències en continguts d’entreteniment. Estudi d’audiències per al professional que vol proposar les seves pròpies idees al mercat televisiu. Nous escenaris audiovisuals, nous consums i la revolució dels continguts de televisió a les xarxes socials. Nous formats interactius i patrocini digital.

M2 CREATIVITAT, CREACIÓ DE CONTINGUTS I DESENVOLUPAMENTS DE FORMATS

 • La direcció i la redacció de continguts. Immersió a les tasques dels professionals que creen i desenvolupen formats de televisió. Preparació y realització de vídeos a dins d’un programa. Coordinació i producció musical. Procés complet de creació de contingut d’un format d’entreteniment que servirà com a base i com a guia de l’estudiant per al projecte que s’ha de desenvolupar en el mòdul 4.

M3 LA REALITZACIÓ, EL DISSENY I LA POSTPRODUCCIÓ

 • Una immersió a la tècnica de la realització televisiva de tots els gèneres. Equips i dissenys tècnics a plató per enregistraments, directes i falsos directes. Càmeres y unitats mòbils de control. La postproducció i la organització del material dins d’un projecte. Els conceptes més importants sobre captació d’imatges, ingesta, postproducció i lliurament.

M4 LAS FASES DE PRODUCCIÓ EN EL DESENVOLUPAMENT DELS FORMATS TELEVISIUS

 • Visió de la producció basada en les relacions humanes, apropant-nos a la forma de treballar dels equips i als plans de producció reals dels programes en antena actualment. La producció executiva dels projectes i el control del contingut. Dret audiovisual. L’estètica, l’escenografia i grafisme dels programes. Procés complet de desenvolupament de l’àmbit de producció i tècnica del format d’entreteniment plantejat al Mòdul 2.

M5 TREBALL FINAL DE MÀSTER (TFM)

 • Desenvolupament complet de la Bíblia del format treballat als Mòduls 2 y 4. Dossier de venda, teaser i pitching.

M6 PRÀCTIQUES

 • Pràctiques a empreses del sector de la televisió d’entreteniment.

Professorat

 • Ismael Agudo. Coordinador musical a Gestmusic. Responsable del repertori musical de Tu Cara Me Suena, Operación Triunfo, El Número 1 o Destino Eurovisión.
 • David Andrés. Muntador de vídeo a Gestmusic des de fa més de 15 anys. OperaciónTriunfo, Tu cara me suena,Atrapa un millón,El Número Uno, Hotel Glam, Money Money, Tu sí que vales…
 • Sergi Arévalo. Redactor i subdirector de programes d’entreteniment a diverses productores, Gestmusic, Veranda, Zanskar, Triacom, i en equips de programes com OT, Oh happy day, Volando Voy con Jesús Calleja, Persona infiltrada.
 • Chema Argente. Director i guionista per a productores com El Terrat. Direcció de Tabús per TV3 i guionista de la serie documental Colors en serie.
 • Ferran Armengol. Realitzadorde grans formats i shows d’entreteniment per a televisióa Gestmusic, especialitzat en talents, entre altres, Operación Triunfo, Tu cara me suena, Tu sí que vales, Más que baile.
 • Jaume Benet. Professorde la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna URL. Coordinador d’Innovació tecnològica, realitzador, editor i muntador.
 • Ana Boadas. Periodista,guionista i presentadora. Ha treballat en equips de Gestmusic, WarnerBros, Magnolia… i en programesi gales comOperación Triunfo(TVE), Divendres (TV3),La Marató (TV3), Top photo (Neox) i Obrim fil (TVE).
 • Montse Claros. Productora executivai directora de programes del gènere concursos a Gestmusic. Especialitzada des de fa anys en format concursos: Alta Tensión, Atrapa un millón, Ahoracaigo, Boom, The Wall.
 • Judith Colell. Directora de la Academia del Cinema en Català. Directorade cine i guionista de diversos filmsde ficció. Directora del Grau de Comunicació Audiovisual a Blanquerna.
 • Ángel Custodio Gómez. Directorcreatiu de Gestmusic. Director i subdirector de programes: The Wall y Chat OT. Premi Ondas 2008 per Se llama copla, de Canal Sur. Professor de Comunicació Audiovisual de la UAB.
 • Mario Daza. Productor executiude programes a TV3. Responsable de produccions com Joc de Cartes, El Foraster,Polònia, Tabús, Preguntes Freqüents, This is Art, Oh Happy Day, Està passant…
 • Aniol Florensa. Escriptor i guionista de programes com Tu cara me suena o Joc de cartes. Actualment, director del programa APM.
 • Noemí Galera. Directora del Departament de casting a Gestmusic. Directora i subdirectora de programes i actualment és la Directora de l’Acadèmia de Operación Triunfoen les noves edicions..
 • Glòria Galiano. Directora de programesi productora executiva.Gala 50 años de TVE, OperaciónTriunfo, Hotel Glam, La Granja, Moros y Cristianos, Masterchef perTV Azteca. Ha treballat durant10 anys a Gestmusic.
 • Miquel García. Enginyer Industrial. Cap del Departament de ingesta i postproducció a Gestmusic.Responsable de la postproducció a Operación Triunfo, Tu Cara Me Suena, Boom, Ahora Caigo,Top Gamers Academy…
 • Jorge García. Subdirector i redactor de programes a Gestmusic. Ha estat redactor de Atrapa un millón, The Wall, Avanti un altre. Subdirector del programe Boom.
 • Albert Grau. Productor de grans shows per a televisió a Gestmusic durant més de 20 anys: Crónicas Marcianas, Operación Triunfo, Atrapa un millón, Mira quien baila…. Actualment, productor freelance.
 • Tono Hernández. Directorde continguts d’entreteniment a Veranda Televisió, Director de Persona Infiltrada i Oh HappyDay. Subdirector de Supervivientes Perdidos en Honduras des de la illa del Carib.
 • David Lillo. Guionista i directorde continguts a El Terrat. Fundador d’ÀticTV:Tabús, Buenafuente, Premios Goya, Los Ondas…
 • Eva Marín. Sotsdirectora de programes a Veranda Televisió: Persona Infiltrada i Oh Happy Day. Ha treballat a Lavinia, La Fábrica de la Tele, Producciones del Barrio i també com a redactora a Gestmusic durant 10 anys, Operación Triunfo, Hotel Glam, Money Money…
 • Eva Mor. Guionista y desenvolupadora de formats televisius. Ha estat directora creativa de Lavinia, Warner i Minoria Absoluta. Premi Ondas per la sèrie de TV Boca Norte.
 • Pau Nadeu. Redactor de Tu Cara Me Suena. Redactori muntador a El Foraster i Tips a Brutal Media, a Revolució 4.0 a El Terrat i de La MejorCanción Jamás Cantada i Bailando con las Estrellas a Gestmusic.
 • Álex Navarro. Soci del col·lectiu de guionistes 12 monos. Ha treballat com a guionistaa Operación Triunfo 2020,La Fábrica amb GabrielRufián, Buenafuente, El Intermedio, Saber y Ganar, Gales Premis Gaudí, 60 años juntos…
 • Javier Pageo. Arquitecte, escenògraf i director d’art. Directord’art de Drag Race España,La Voz, Operación Triunfo, Love Island,Mickey Mouse Squad i per la Ruth Lorenzo a Factor X.
 • Juan Pozo. Responsable del Departament de so i àudio de Gestmusic, Cap de so i àudio de programescom Operación Triunfo, Top Gamers Academy, Boom, Ahora Caigo,Mira quién baila…
 • Pere Prat. Enginyer Industrial. Director del Departament Tècnic de Gestmusic, Creador de CATVL97 i d’El 9 Televisió de Cardedeu. Professor de Sistemes de Comunicació a l’Institut del Teatre.
 • Belén Pueyo. Publicista, creativa i Social Media Managera Gestmusic: Operación Triunfo,Top Gamers Academy,La Mejor Canción Jamás Cantada, Canvi de Xip…. Especialista en continguts digitals i nous formats.
 • Jordi Rosell. Productor executiu, director i reatlizado. Freelance per productores: El Terrat, Zoopa, Shine Iberia, Gestmusic, Magnolia,Mediacrest i en programes como Supervivientes, Masterchef, Top Photo, El Cazador, Baby Boom, Mira quién baila…
 • Tinet Rubira. DirectorGeneral de Gestmusic. Dirigeix i crea programesde televisió: Operación Triunfo,Tu cara me suena, El número Uno, TopGamers Academy…
 • Carles Sánchez. Director, presentador, guionista i humorista. Intermedio, El Foraster, El Terrat, Gestmusic, APM?, Movistar+, RAC1,El Jueves… Directori presentador de Jugada Mestra,el primer podcastde TV3.
 • Nia Sanjuán. Directora de programes a Gestmusic: Operación Triunfo 2020, Canvi de Xip, Lolita tiene un plan, OT: El reencuentro, Insuperables, El número Uno, Uno de los nuestros. Ha treballat per TV Azteca a Mèxic com a assesora de continguts.
 • Jordi Selma. Grafista i dissenyador. Cap del Departament d’Infografia i Grafismede Gestmusic. Responsable de l’estètica, logos,caretes, infografies, etc delsprogrames de Gestmusic.
 • Mireia Tarruella. Subdirectora de Tu Cara Me Suena. També, redactora de Ahora Caigo, Boom, Top Gamers Academy, La Mejor Canción Jamás Cantada i Bailando con las estrellas.
 • Carlos Torres. Guionista, redactor i reporter. Ha treballat per Gestmusic, Goroka, El Terrat, Producciones del Barrio… Guionista de Salvados con JordiÉvole i actualment a Crims amb Carles Porta.
 • Albert Vico. Periodista i Social Media Manager a Gestmusic: Operación Triunfo, Top Gamers Academy, Canvi de Xip. Especialista en comunicació digital, creació i integració de continguts.

Perfil del candidat

El màster es dirigeix principalment a graduats en Comunicació Audiovisual, Periodisme o Publicitat i Relacions Públiques, però també a altres titulats que vulguin orientar la seva trajectòria professional cap a l’àmbit de la creació, producció i comercialització de continguts televisius. També són candidats al màster els professionals d’altres mitjans audiovisuals que vulguin ampliar el seu perfil i actualitzar continguts relacionats amb la televisió.

Les persones que vulguin accedir al màster sense titulació de grau, se’ls valorarà pels seus mèrits, en una entrevista i obtindran al final dels estudis, un títol de Certificació d’aprofitament del Màster.

Calendari
23 octubre 2023 – 21 juny 2024

Horari
De dilluns a dijous* de 16h a 20h
*Puntualment els divendres

Lloc
Facultad de Comunicació Blanquerna, Barcelona

Crèdits
60 ECTS

Modalitat
Presencial

Preu
8.950€

Dirección: Tinet Rubira / Judith Colell
Coordinación: Jorge García

Apunta’t al màster

La inscripción a los másteres se hace a través de la página web de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna. Hay que cumplimentar los campos requeridos y seguir los pasos que se especifican para formalizarla.

Formulari d'inscripció de ftixa (CA)

Dades personals

Dades de contacte

Adreça

Com ens has conegut?

Enviando